Unieke motorfiets voor uniek goed doel geveild

Met de veiling van een unieke, door 15-voudig wereldkampioen Giacomo Agostini gesigneerde, Yamaha YZF-R1 Superbike motorfiets ondersteunen het Japanse motormerk en de Italiaanse race-legende de Stichting Papageno. Voorafgaand aan het door het Hilton Hotel Amsterdam en de Hilton Foundation aangeboden 1e Papageno Gala, werd door motorlegende "Ago" en dirigent Jaap van Zweden de unieke motorfiets onthuld en tevens de speciale website geopend, waarop deze bijzondere veiling zal plaatsvinden. In samenwerking met het grootste online veilinghuis van Nederland, BVA-Automotive, kan op www.R1-Agostini.nl deze schitterende machine bekeken worden. Vanaf zondag 12 februari tot en met zondag 26 februari 2012 kan op deze speciale motorfiets geboden worden. Niet geheel toevallig is deze dag de laatste dag van de MOTORbeurs in Utrecht.

Unieke motorfiets voor uniek goed doel geveild

De voor de actie opgebouwde Yamaha YZF-R1 Agostini is een speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde Special Edition, de hoogste bieder krijgt een dan ook zéér exclusieve motorfiets in handen. Naast de one-of-a-kind "AGO" kleurstelling draagt deze superbike de handtekening van de legendarische coureur en ook nog een ruim aantal "Special Parts", waaronder een AGV Ago Replica helm, die de exclusiviteit van deze unieke motorfiets verder onderstrepen. Arno Sunnotel, President Yamaha Motor Nederland, over de veiling: "De Stichting Papageno doet fantastisch werk voor autistische kinderen. We zijn dan ook blij hiermee te kunnen helpen, ook omdat Giacomo Agostini zelf zo enthousiast over het project is. "Ago" is in de motorwereld een levende legende, zijn
15 wereldtitels zijn ongeëvenaard. Hij is dan ook een ideaal boegbeeld voor deze actie. Ook willen we onze partners AGV, BVA Automotive & GK Design bedanken voor hun bijdrage om dit te realiseren.

Jaap van Zweden: "Wij zijn als stichting erg erkentelijk voor de moeite die alle betrokkenen genomen hebben om grotere bekendheid voor de Stichting Papageno te bewerkstelligen en fondsen te verwerven om meer projecten op te zetten voor kinderen met autisme."

Stichting Papageno
Ruim veertien jaar geleden hebben de wereldberoemde dirigent Jaap van Zweden en zijn echtgenote Aaltje de Stichting Papageno opgericht, met als doel gezinnen met een of meerdere kinderen met autisme te ondersteunen. Hieruit resulteerden programma's zoals 'Muziektherapie' en 'MuziekMakers' met professionele muziektherapeuten en muzikanten. Daarnaast is er het kunst-educatieproject 'Ontmoeten', waar kinderen met autisme zelf theaterproducties ontwikkelen, samen met een orkest en kunstenaars muziektheaterproducties. Meer informatie over de Stichting Papageno vindt u op www.stichtingpapageno.nl

Yamaha YZF-R1 "Agostini"
De 2012 Yamaha YZF-R1 is de meest geavanceerde supersportmotor die ooit door Yamaha is ontwikkeld. De innovatieve viercilinder lijnmotor van deze Superbike heeft een ingenieus motorblokconcept, bestaande uit een 'crossplane' krukas voor een sublieme, lineaire vermogensontwikkeling en een unieke configuratie. Berijders kunnen met een druk op de Traction Control System knop de 182 pk ( ! ) van de maar 206 kilo wegende motorfiets, perfect beheersen op zowel de straat als het circuit. De beste componenten op het gebied van remmen, frame, vering, electronica en motortechniek staan garant voor superieure rijkwaliteiten en ongeëvenaard bochtenwerk. De kleurstelling is direct voor elke motorliefhebber herkenbaar als die van de Yamaha waarmee Giacomo Agostini midden jaren 70 wereldkampioen werd.

Giacomo Agostini, 15-voudig wereldkampioen wegrace
Giacomo Agostini is geboren op 16 juni 1942 in Brescia in Italië en werd acht keer wereldkampioen in de 500 cc klasse, waarvan zeven maal op rij. Ook op een 350 cc machine won Ago zeven wereldkampioenschappen. De grootste concurrenten van Ago waren onder anderen Jim Redman, Mike Hailwood, Phil Read, Jarno Saarinen en op het einde van zijn carrière de Engelsman Barry Sheene. Stuk voor stuk legendes en opgenomen in de Moto Grand Prix Hall of Fame.

Agostini stapte eind 1973 over van MV Agusta naar Yamaha en in 1974 kwam Ago uit op een 500 cc tweetakt viercilinder in lijn motorfiets. In 1975 was de combinatie Agostini-Yamaha niet te stuiten. Ago won de races in Frankrijk, Duitsland, Italië en Finland. Aan het einde van dat jaar bleek Agostini wederom de meeste punten te hebben vergaard en werd zijn achtste wereldkampioenschap bijgeschreven op zijn indrukwekkende erelijst. De grote Agostini nam eind 1977 afscheid als actief GP-coureur.

Ago bleef actief in de wereld van de motorsport als teammanager van het Marlboro Yamaha team. Met rijders als Kenny Roberts sr. en Eddie Lawson behaalde hij grote successen. Later keerde Ago nog een keer terug als teammanager van het Italiaanse merk Cagiva. De veelvoudig wereldkampioen Eddie Lawson was zijn coureur. Terug aan de wereldtop kwam hij echter niet weer.

De laatste jaren is Agostini één van de meest gevraagde oud-coureurs op allerlei klassieke motorevenementen over de hele wereld. De legende uit Bergamo reist van het ene circuit naar het andere. Als één van de teamleden van het bekende Yamaha Classic Racing Team van Ferry Brouwer, met officiële fabriekssteun vanuit Japan, laat hij menig motorhart sneller kloppen. Giacomo Agostini is één van de allergrootste uit de wegrace geschiedenis ooit en voor altijd een legende en als zodanig ook opgenomen in de Moto Grand Prix Hall of Fame.

Unieke motorfiets voor uniek goed doel geveild

Unieke motorfiets voor uniek goed doel geveild

Unieke motorfiets voor uniek goed doel geveild

Bron: Yamaha Motor Nederland B.V.Stem of voeg toe aan:
| Meer

Reacties (1)

  motormuis | 22-12-2011 | 19:14 uur Reageer op dit bericht
Grote klasse van JAMAHA samen met AGO

Reageer

 
Naam:  
 
 
Je reactie:
 

Smiley lijst
Klik op een smiley om deze in te voegen in je bericht.
:neutral: :smile: :cry: pirate :depressed :sad: huh?? xd tear :eek: :p :glasses:
:cool: :laugh: :evil: :embarrass :disappoin :wink: :razz: :rolleyes: :twisted: :mrgreen: :redface: :question:
xd :ack: :?: :ermm: :devious: :knockedou :pukey: :bored: :bandit: :kwijl: :arrow: :alien:
:angry: :tired: :angryfire :sleep: :hurt: :lol: :grin: :lick: :exclaim: :ohyeah: :idea: :biggrin:
:chinese:
 
 
Welke dag is het vandaag?
 Even geduld aub...
Vanwege spam is deze controle helaas nodig.
Als je lid wordt van BikeNet.nl kan je direct je bericht plaatsen.
Bovendien houden we je dan op de hoogte van nieuws en andere ontwikkelingen op motorgebied.

Zoeken

 
 

Dealer-acties

Evenementen

Motorverhuur

Toertochten

Motorvideo's