Webmaster | 07-11-2006 | 13:55 uur | Abonneer op dit bericht Zend dit bericht naar een kennis Reageer op dit bericht
Foto4

Nu de 'carrousel' blijft draaien met diverse onverwachte ontwikkelingen, terwijl coureurs vertrekken en zich vervolgens bij andere teams voegen, probeert tt-assen u op de hoogte te houden van de huidige verplaatsingen binnen de koningsklasse.

Camel Yamaha
Bevestigde coureurs: Valentino Rossi, Colin Edwards
Camel Yamaha zal doorgaan met de samenwerking tussen Rossi en Edwards waarmee ze in het verleden successen hebben behaald. De Italiaan verlengde zijn contract al in juni bij de Grand Prix van Mugello en vorige week op Valencia ondertekende Edwards ook een eenjarige overeenkomst. De Texan Tornado heeft de voorkeur van Rossi en hielp hem bijvoorbeeld in Estoril en zet altijd het team boven persoonlijke glorie.

Repsol Honda
Bevestigde coureurs: Nicky Hayden, Dani Pedrosa
Wereldkampioen Hayden zal bij Repsol Honda blijven ondanks aanbiedingen van diverse andere teams. Hij zette in Motegi zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst met het team en zal ook in 2007 vergezeld worden door 'Rookie of the Year' Dani Pedrosa.

Ducati Marlboro
Bevestigde coureurs: Loris Capirossi, Casey Stoner
Bij Ducati sinds hun debuut in de MotoGP bevestigde Loris Capirossi eind augustus zijn voortzetting bij het Italiaanse team. Hij zal worden vergezeld door de Australiër Casey Stoner waarmee Ducati van hun 'ervaring voor jeugd' beleid afwijkt. Met Stoner bij het team blijft hun 2006 coureur Sete Gibernau in de kou staan.

Gresini Honda
Bevestigde coureurs: Marco Melandri, Toni Elias
Fausto Gresini bevestigde voor Portugal dat hij de optie op nog een jaar met Marco Melandri nam en de Italiaan zo bij zijn team wist te houden op de Bridgestone banden die hij graag wilde. Er waren nog twijfels over de tweede coureur voor het Honda satelliet team maar toen Toni Elias ineens de overwinning in Estoril pakte was het voor de Spanjaard een kwestie van de puntjes op de i zetten.

Kawasaki Racing
Bevestigde coureurs: Randy De Puniet, Olivier Jacque
Het Japanse team, gerund door de Duitse manager Harold Eckl, zal volgend jaar met twee Fransmannen racen. Randy de Puniet gaat door bij het team terwijl ze na het vertrek van Shinya Nakano ook de testcoureur en voormalig 250cc kampioen Olivier Jacque tot vaste coureur promoveerden.

LCR Honda
Bevestigde coureur: Carlos Checa
Op een drukke dag na de GP van Portugal stapte Carlos Checa op zijn 34e verjaardag op het laatste moment over naar Lucio Cecchinello's team. De transfer werd opgestart door Casey Stoner's beslissing om het team te verlaten en een paar dagen later werd zijn aanstelling bij het Italiaanse team bevestigd.

Ilmor
Bevestigde coureurs: tot op dit moment niemand
Ilmor, het team met de meeste speculaties, heeft diverse coureurs die in aanmerking willen komen voor een zitje bij het eerste 800cc project wat al punten heeft behaald. Garry McCoy kwam uit voor het team op de circuit van Estoril en Valencia, terwijl Andrew Pitt en Jeremy McWilliams de motor aan de tand voelden tijdens de eerste test in het naseizoen. Chaz Davies, Shane Byrne en diverse WK Superbike coureurs worden gekoppeld aan het project van Ilmor voor 2007.

Rizla Suzuki
Bevestigde coureurs: John Hopkins, Chris Vermeulen
Geen veranderingen binnen Rizla Suzuki bij hun overstap naar het 800cc tijdperk. Het team zal blijven samenwerken met het duo Hopkins-Vermeulen, voor beide heren loopt het huidige contract nog een jaar door.

Pramac d'Antin Ducati
Bevestigde coureurs: Alex Barros, Alex Hofmann
Met de laatste versie van de Desmosedici en de Bridgestone banden tot hun beschikking zal Pramac d'Antin in het komende seizoen op zoek gaan naar betere prestaties. Het team heeft de veteraan Alex Barros teruggebracht in de MotoGP en ze hebben de Duitse coureur Alex Hofmann gehouden voor de tweede machine van het team.

Konica Minolta Honda
Bevestigde coureur: Shinya Nakano
Het team van Gianluca Montiron zal ook het komende jaar zich op één coureur blijven richten, Makoto Tamada gaat het team verlaten na twee onopvallende jaren. Shinya Nakano zal de Japanse traditie van het team in ere houden en voegt zich bij hen na jarenlang uit te zijn gekomen voor Kawasaki.

Tech 3 Yamaha
Bevestigde coureurs: Makoto Tamada, Sylvain Guintoli
Nadat hij Carlos Checa verloor moest Hervé Poncharal op zoek naar andere coureurs om in 2007door te kunnen gaan met het Tech 3 Yamaha team. De Fransman handelde snel en pakte de ondertussen vrij gekomen Makoto Tamada voorafgaande aan de wedstrijd in Valencia. Na afloop van de Grand Prix werd de test coureur en 250cc coureur Sylvain Guintoli verkozen door het team waardoor James Ellison op zoek zal moeten naar een andere optie voor het seizoen 2007.

Team Roberts
Bevestigde coureurs: tot op dit moment niemand
Ondanks het feit dat Team Roberts de overeenkomst met Kenny Roberts Jr, nog officieel moet bevestigen wordt er verwacht dat de Amerikaan in het komende seizoen zal blijven rijden voor het team van zijn vader. De komst van een eventuele tweede coureur werd eerder dit seizoen al ontkend door Chuck Aksland.

Bron: tt-assen.nl


Reageer

Naam:  
 
 
Je reactie:
 

Smiley lijst
Klik op een smiley om deze in te voegen in je bericht.
:neutral: :smile: :cry: pirate :depressed :sad: huh?? xd tear :eek: :p :glasses:
:cool: :laugh: :evil: :embarrass :disappoin :wink: :razz: :rolleyes: :twisted: :mrgreen: :redface: :question:
xd :ack: :?: :ermm: :devious: :knockedou :pukey: :bored: :bandit: :kwijl: :arrow: :alien:
:angry: :tired: :angryfire :sleep: :hurt: :lol: :grin: :lick: :exclaim: :ohyeah: :idea: :biggrin:
:chinese:
 
 
Welke dag is het vandaag?
 Even geduld aub...
Vanwege spam is deze controle helaas nodig.
Als je lid wordt van BikeNet.nl kan je direct je bericht plaatsen.
Bovendien houden we je dan op de hoogte van nieuws en andere ontwikkelingen op motorgebied.