Redactie | 24-02-2012 | 17:10 uur | Abonneer op dit bericht Zend dit bericht naar een kennis Reageer op dit bericht
Wie is Redactie
De Duitse helmfabrikant presenteert haar innovatieve, nieuwe hightech integraal helm +++ Nieuw ventilatie systeem om het hoofd koel te houden +++ 's Werelds eerste motorhelm met ingebouwde antenne.Met haar S2 integraal helm brengt Schuberth een nieuw product op de markt dat de meerderheid van de motorrijders zal interesseren. Met dit nieuwste premium product doet deze hightech firma een grote stap voorwaarts als het aan komt op veiligheid, comfort en design voor het grote aantal sport- en toerrijders. Wanneer een motorrijder de S2 draagt zal hij genieten van hoogwaardige bescherming. Of hij nu aan het cruisen of aan het toeren is, de versnelling een tandje hoger zet of zelfs aan het racen is op het circuit. De S2 is een ware allround helm. Samen met het innovatieve ventilatie systeem is de S2 ook 's werelds eerste motorhelm met twee geïntegreerde antennes voor een geoptimaliseerde Bluetooth® en Radio ontvangst. De S2 zal begin april verkrijgbaar zijn, geprijsd vanaf 499,95 euro.

In de Schuberth product portfolio is de S2 een perfecte allround helm dat het gat opvult tussen de C3 systeem toer helm en de SR1 race helm. De S2 combineert het beste van beide werelden. De compacte schaal, hoge-kwaliteit binnenvoering en het praktische vizier met geïntegreerd zonnevizier zijn gebaseerd op de tour helm, terwijl de uitstekende aerodynamica, het lage gewicht en de down force spoilers geleend zijn van de race helm.

De S2 biedt uitstekende protectie met dank aan het speciale samengestelde materiaal (composiet) dat gebruikt is voor de helmschaal. Deze bestaat uit gestructureerd fiberglas welke gelaagd is in een speciale gewoven vorm. Dit geeft de S2 een hoge stijfheid met een laag gewicht van ongeveer 1.450 gram (+/- 50 gram, afhankelijk van de maat van de helmschaal).

Helmfabrikant Schuberth is trots het technologisch geavanceerde design te mogen onthullen van deze helm, gemaakt in Duitsland. De ervaring van reeds 30 jaar research in haar eigen windtunnel in combinatie met de ervaring in het produceren van Formule 1 helmen heeft geholpen de lucht in- en uitlaat van de ventilatiegaten te perfectioneren. Zelfs tijdens een lange rit zal het hoofd van de rijder aanzienlijk koeler blijven.

Vernieuwd ventilatiesysteem. Het ventilatiesysteem wordt gekenmerkt door de opvallende spoiler op de achterkant van de helm. Deze spoiler verbergt twee krachtige luchtuitlaten. De lage druk op de achterkant van de helm zorgt ervoor dat er meer lucht door de helm stroomt en het hoofd van de rijder beter gekoeld wordt. De luchtinlaat met drie verschillende standen kan bij koud weer volledig worden gesloten. Ook zijn de luchtkanalen binnenin de helm verbreed waardoor een grotere oppervlakte geventileerd en gekoeld kan worden.

De kinventilatie is een typisch kenmerk van Schuberth's hoogwaardige constructie en verzekert een frisse luchtinlaat. Bij een snelheid van 100 km per uur zal meer dan 10 liter frisse lucht door de helm en rond het hoofd van de rijder stromen.

Hoogwaardige materialen en gebruiksgemak
Het uitmuntende ventilatiesysteem wordt ondersteund door de nieuwe, premium binnenvoering. Met materialen als Coolmax® en Thermocool® zorgen de voeringen voor het hoofd, de wangen, de nek en de kinband voor uitstekend comfort. Andere voordelen van de S2 zijn; een volledig verwijderbare en wasbare binnenvoering, wangkussens die door andere maten te vervangen zijn om een perfecte passing van de helm te garanderen, een verwijderbare akoestische kraag, een praktisch en gemakkelijk te gebruiken Micro-lock sluitsysteem welke door beide kinbanden verstelbaar is.

Het nieuwe, geïntegreerde zonnevizier is eveneens praktisch. Het ziet er niet alleen sportief en modern uit maar het levert ook betere bescherming tegen slecht zicht, zoals tijdens de zonsondergang. Het zonnevizier heeft een uitsparing voor de neus, wat zorgt voor meer bescherming rondom het oog. Beide kanten van het zonnevizier hebben een anti-kras coating. De schuif voor bediening van het zonnevizier is gepositioneerd aan de linkerkant onderaan de helm. Het is dus gemakkelijk om deze te bedienen, zelfs wanneer er handschoenen worden gedragen.

Ultra moderne technologie bewezen in de wind tunnel
Uit gerichte tests in Schuberth's eigen akoestische windtunnel is gebleken dat Schuberth met de S2 wederom nieuwe hoogtepunten heeft bereikt in aerodynamica en aero-akoestiek met de S2. Met een niveau van 85 dB/A bij snelheden van 100 km per uur is de helm niet alleen plezierig stil maar ook een topper in termen van vermindering van trek en vibratie als gevolg van zijwind. Zelfs op hoge snelheid blijft de helm stabiel en stil.
Een innovatief kenmerk is het nieuwe design van de spoiler. De onderste spoiler zorgt ervoor dat de down force toeneemt en vermindert het liften op hogere snelheden. Deze verminderde lift verlicht de spanning op de nekspieren.

Baanbrekende technologie met geïntegreerde antennes
In de 90 jaar dat het bedrijf reeds bestaat is Europa's grootste helmfabrikant nog altijd de nummer 1 in Motorhelmen technologie. Schuberth beschermt al 60 jaar de hoofden van motorrijders. Sinds de laatste 30 jaar gebruikt Schuberth de windtunnel voor de ontwikkeling van haar helmen. Schuberth komt steeds met baanbrekende ontwikkelingen; bijvoorbeeld de eerste helm gemaakt uit samengestelde materialen (composiet), de eerste helm met een geïntegreerd zonnevizier en de allereerste systeemhelm. Al deze Schuberth innovaties zijn maatstaven geworden en zijn door vele andere fabrikanten gekopieerd.

Met geïntegreerde antennes voor een geoptimaliseerde Bluetooth® en radio ontvangst heeft Schuberth met de S2 opnieuw een wereldprimeur. Dit betekent dat Schuberth's nieuwe allround helm voorbereid is op het vernieuwde SRC communicatie systeem. Dit systeem is reeds succesvol gelanceerd voor de C3 systeem helm en zal voor de S2 verkrijgbaar zijn in de zomer van dit jaar. Hij is klaar voor de toekomst!

De S2 zal begin april verkrijgbaar zijn in mat zwart, mat wit, glanzend zwart en glanzend wit, alsook in 3 "lines" designs, geprijsd vanaf 499,95 euro. Bezoek voor meer details de Schuberth website op www.schuberth.com.

Bron: SchuberthReageer

Naam:  
 
 
Je reactie:
 

Smiley lijst
Klik op een smiley om deze in te voegen in je bericht.
:neutral: :smile: :cry: pirate :depressed :sad: huh?? xd tear :eek: :p :glasses:
:cool: :laugh: :evil: :embarrass :disappoin :wink: :razz: :rolleyes: :twisted: :mrgreen: :redface: :question:
xd :ack: :?: :ermm: :devious: :knockedou :pukey: :bored: :bandit: :kwijl: :arrow: :alien:
:angry: :tired: :angryfire :sleep: :hurt: :lol: :grin: :lick: :exclaim: :ohyeah: :idea: :biggrin:
:chinese:
 
 
Welke dag is het vandaag?
 Even geduld aub...
Vanwege spam is deze controle helaas nodig.
Als je lid wordt van BikeNet.nl kan je direct je bericht plaatsen.
Bovendien houden we je dan op de hoogte van nieuws en andere ontwikkelingen op motorgebied.